Waarom een decaf koffiemerk

Terug naar Blog
Waarom een decaf koffiemerk

Waarom een decaf koffiemerk

Welkom

bij het begin van No Rush Decaf. Hier lees je ons verhaal, het waarom van No Rush Decaf. Waarom we de keuzes maken die we maken. Onze inspiratie, overtuiging en ons bestaansrecht.

Eén

Een tijd terug ontdekten we de voordelen van cafeïnevrije koffie en ervaarden het summiere decaf aanbod in winkels en horeca. Dat moet toch beter kunnen, dachten we? We waren dan ook blij verrast toen we ontdekten dat er tegenwoordig goede decaf processen zijn. Nog blijer werden we van de natuurlijke methodes waarbij de cafeïne op basis van water in plaats van chemicaliën wordt verwijderd. En dat niet alleen, we ontdekten ook dat de kwaliteit en smaak van decaf koffiebonen niet onder doet voor de bonen met cafeïne. Wij konden niet enthousiaster worden: goede kwaliteit cafeïnevrije koffie door middel van natuurlijke decaf processen. Dit willen toch meer mensen? We begonnen direct met het uitwerken van ons business idee en deelden het met onze omgeving. We ontvingen vaak dezelfde eerste reactie: cafeïnevrije koffie? Maar dat drinkt toch niemand? En dus vertelden we ons verhaal. Over de voordelen van cafeïnevrije koffie, de goede decaf processen en de kwaliteit decaf koffiebonen. Verbazing veranderde in verwondering. Waarom doet nog niemand dit?

Twee

Bij veel mensen is de interesse in de effecten van voeding op het lichaam toegenomen. Koffie is gezond, cafeïne niet. Cafeïne activeert de twee stresshormonen cortisol en adrenaline. Zo zorgen twee koppen koffie al voor een stijging van 30% van je cortisolspiegel. Dit kan leiden tot bekende bijwerkingen als een onrustig gevoel en trillingen. Voor veel mensen de reden om na één of enkele kopjes koffie over te stappen op een alternatief als thee. Nog weinig mensen stappen over een kop decaf koffie. Het is (nog) niet vanzelfsprekend. Wij vroegen ons af: waarom eigenlijk niet?

“Verbazing veranderde in verwondering. Waarom doet nog niemand dit?”

Drie

Cafeïnevrije koffie is nog altijd flink beladen door het stoffige imago. Vergelijk het met het alcoholvrije biertje van een aantal jaar geleden. Toen dronk je frisdrank als je geen alcohol wilde of mocht drinken, maar zeker geen malt bier. De sterk toegenomen populariteit van het 0% bier is te verklaren door de verbeterde smaak & kwaliteit. En natuurlijk de flinke upgrade van het imago. Aan de smaak & kwaliteit van de decaf koffiebonen ligt het wat ons betreft zeker niet. Dus, waarom doen we niet wat aan dat stoffige imago?

Vier

Cafeïne heeft een verslavende werking op je lichaam. Zoals we al vertelden, zorgt cafeïne voor een stijgende cortisolspiegel. Het geeft een boost aan je energieniveau zodat je kunt vechten of vluchten (lees: opgejaagd gevoel, alertheid, gespannen spieren). Niet gek dus dat je er wakker van wordt. Je lever moet hard werken om de cafeïne weer af te breken en je cortisolspiegel weer te laten dalen. Met gevolg: een energiedip. Je verlangt naar koffie. Pak je weer een kop koffie met cafeïne? Dan begint het circus weer van voren af aan. Dus waarom niet kiezen voor decaf koffie?

“Vergelijk het met het alcoholvrije biertje van een aantal jaar geleden.”

Vijf

Wij kunnen het je niet vertellen. Wel weten we dat het aanbod voorheen schaars was. Instant koffie uit de supermarkt en met geluk één decaf variant in de horeca. Wat ons betreft is het de hoogste tijd dat decaf koffie het (onterechte) stoffige imago van zich afschudt en de goede kwaliteit decaf koffiebonen het Nederlandse publiek bereikt! Dat is precies waar wij ons met veel passie hard voor maken. Want waarom niet?

Groetjes, Ynske

Deel deze post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Blog