Recept: Cappuccino Cheesecake zónder cafeïne
04 februari 2022 
2 min. leestijd

Recept: Cappuccino Cheesecake zónder cafeïne

Deze variant op de cheesecake zullen de (decaf) cappuccinofans onder ons doen juichen. Het is een zachte cheesecake met een lichte koffiesmaak. De knapperige oreobodem maakt de cheesecake tot een echte hit, ook bij kinderen. Je kan deze taart rustig de dag van tevoren maken. Maar wees gewaarschuwd, het is moeilijk om er vanaf te blijven ;)

De lekkerste cafeïnevrije koffie voor dit recept

Wat ons betreft passen onze cafeïnevrije koffiebonen 'Summer Breeze' perfect in deze cappuccino cheesecake. De tonen van cacao en zoet fruit komen in dit recept het mooiste tot z'n recht.

Dit heb je nodig voor 8 tot 10 stuks:

250 gr Oreo koekjes

75 gr Boter

3 Eieren

1 Eigeel

4 el Decaf espresso

150 gr Suiker

600 gr Roomkaas

125 gr Zure room

1 el Maizena

ter garnering Cacaopoeder

Duur

45 minuten zonder oventijd

Bereiding

  • Zet 2 decaf espresso’s en laat ze afkoelen.
  • Maal de koekjes fijn, met de hand of met de blender. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan en meng het met de koekkruimels.
  • Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de rest van de taartvorm in met boter. Druk de koekkruimels in de bakvorm. Zet de taartvorm in de koelkast om hard te worden.
  • Verwarm de oven voor op 140 graden. Zet onderin de oven een ovenschaal met een laag water erin.
  • Mix de roomkaas met de suiker met een mixer. Voeg daarna de zure room, 4 eetlepels afgekoelde espresso en maizena toe. Mix tot het goed gemengd is.
  • Spatel 3 eieren en het eigeel één voor één door het mengsel heen. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen in het mengsel.
  • Giet het cheesecake-mengsel in de taartvorm. Bak in 70 – 75 minuten gaar. Bekijk de cheesecake regelmatig: zorg dat de zijkanten stevig zijn en het midden nog een klein beetje zacht is.
  • Zet de oven uit en laat de cheesecake nog een uur in de oven afkoelen. Laat daarna buiten de oven verder afkoelen. Zet de cheesecake in de koelkast als het volledig is afgekoeld en en laat minstens 4 uur opstijven.
  • Bestrooi de cheesecake eventueel met cacaopoeder of andere garnering.


cappuccino cheesecake cafeinevrije koffie

Dit recept als PDF opslaan?

Download hier het recept in pdf.

Over de schrijver
Ynske is een koffieliefhebber pur sang. Zij start en eindigt haar dag het liefst met koffie. En in de tussentijd, hmm.. ja.. het liefst ook koffie?! Een echte koffieleut dus. Cafeïnevrije koffie dan. Want cafeïne is niet aan haar pakkie aan. "Het veroorzaakt zoveel meer effecten in je lichaam dan mensen zich beseffen." Sinds februari 2021 heeft ze haar eigen cafeïnevrije koffielabel No Rush Decaf. Haar missie? Mensen weer onbezorgd laten genieten van koffie. In haar blogs deelt ze haar kennis over cafeïne en cafeïnevrije koffie. Wetenschappelijk onderbouwd want dat is wel zo fijn. Zo hoopt ze anderen de velen voordelen van cafeïnevrije koffie te laten inzien.
Reactie plaatsen