over-onze-cafeinevrije-koffie

Over onze cafeïnevrije koffiebonen

chemisch-vrije-koffie

100% vrij van chemicali├źn

Al onze koffiebonen zijn cafe├»nevrij gemaakt met behulp van een chemisch-vrije methode. Dit betekent dat er geen chemicali├źn zijn gebruikt om de cafe├»ne uit de koffiebonen te halen. Onze decaf koffiebonen zijn behandeld met ├ę├ęn van de drie chemisch-vrije methodes: Swiss Water┬« Process, Mountain Water Process of Sugar Cane Process. Met deze chemisch-vrije methodes wordt 99,9% van de cafe├»ne uit de koffiebonen verwijderd. Wil je meer weten over deze methodes? Lees dan hier onze blog: "Hoe werken chemisch-vrije decaf methodes?"

Medium roast

Het branden of roosteren van de koffiebonen vormt het smaakprofiel van de koffieboon. Het brandproces speelt dus een belangrijke rol in de uiteindelijke koffiesmaak.


Ongebrande koffiebonen hebben van nature een zure smaak. Tijdens het branden karamelliseren de suikers in de koffieboon. Hierdoor vermindert de zure smaak en neemt een zoete smaak toe. 


Bij licht gebrande koffiebonen (blond of light roast) zijn de suikers nog niet gekaramelliseerd. Dit geeft een zure koffiesmaak. Bij donker gebrande koffiebonen (dark roast) zijn de suikers als het ware verbrand. Dit geeft een bittere koffiesmaak.
Invloed van het brandingsproces op de koffiebonen
De smaakontwikkeling in de koffieboon tijdens het brandingsproces
Bij een medium roast worden de koffiebonen gebrand totdat de suikers in de koffieboon gekarameliseerd zijn. Dit geeft een licht zoete smaak, en zorgt voor de beste balans tussen de zure, zoete, en bittere tonen van de koffieboon. Dit is de reden dat je wij kiezen voor medium roast koffiebonen.
koffiebonen-no-rush-decaf

Arabica koffiebonen

Arabica koffiebonen kenmerken zich door hun zachte & zoete smaak. De koffiebonen zijn afkomstig van de koffieplant Coffea Arabica. Deze plant groeit in hoger gelegen gebieden rond de evenaar, bijvoorbeeld in Midden- en Zuid-Amerika.


Het smaakprofiel van Arabica koffiebonen is complexer en aangenamer dan dat van hun concullega: Robusta. Daarom zijn al onze cafe├»nevrije koffiebonen afkomstig van de Arabica koffieplant. Bovendien bevat de Arabica koffieboon een stuk minder cafe├»ne, wat het decafineerproces minder complex maakt. 

Alle bonen op een rijtje

Time to Relax

Arabica koffiebonen cafeinevrije koffie

Guatemala

'Met smaken als noten en rozijnen en een romige body maken de koffie tot een echte favoriet.'


Swiss Water® Process


Smaakintensiteit: 4/5

  • 100% Arabica
  • Medium roast
  • 99,9% cafe├»nevrij

Summer Breeze

No Rush Decaf cafeinevrije koffie
Colombia

'Een romige en volle body met lichte tonen van cacao en zoet fruit en een milde afdronk.'


Sugar Cane Process 


Smaakintensiteit: 4/5

  • 100% Arabica
  • Medium roast
  • 99,9% cafe├»nevrij

After Dinner

No Rush Decaf cafeinevrije koffie
Peru

'De licht citrusachtige tonen zorgen voor een fris zoete smaak en maakt de koffie zeer toegankelijk.'


Swiss Water® Process


Smaakintensiteit: 3/5

  • 100% Arabica
  • Medium roast
  • 99,9% cafe├»nevrij

Rise & Shine

Mexico
Brazili├ź

'Een echt allemansvriend door de volle & krachtige body met een aangename afdronk.'


Mountain Water Process


Smaakintensiteit: 4/5

  • 100% Arabica
  • Medium roast
  • 99,9% cafe├»nevrij
Proefpakket No Rush Decaf cafeinevrije koffie
Vanaf 18,50 incl. verzenden

Proefpakket cafeïnevrije koffiebonen

  • Het assortiment in handige proefverpakkingen
  • Keuze uit 3 of alle 4 de soorten koffiebonen
  • Ontdek zelf jouw favoriete decaf
  • Altijd gratis verzending bij een proefpakket