Over ons

Over ons

Zoals zoveel mensen, drinken wij het liefst een kop koffie tijdens een moment van ontspanning. Maar cafeïne is niet bepaald rustgevend. Zo denkt je lichaam er in ieder geval niet over. Terwijl jij probeert te genieten van je kop koffie, brengt de cafeïne je in een fight or flight modus.  Dat vonden wij (Dave & Ynske) gek. Dus gingen we op zoek naar decaf koffie. Cafeïnevrije koffie waarbij de smaak- en geurbeleving niet minder is dan die van concullega’s met cafeïne. En waarbij natuurlijke decaf methodes worden gebruikt, vrij van chemicaliën. En dat was nog knap lastig. Maar we werden steeds enthousiaster van het idee dat mensen de voordelen van cafeïnevrije koffie zouden ontdekken; wél de (gezondheids-)voordelen van koffie, zonder nadelige effecten van cafeïne. We besloten hier onze eigen missie van te maken. Et voilà, hier zijn we dan!

Onze missie is om iedereen de best mogelijke decaf koffie beleving te laten ervaren door koffieliefhebbers te voorzien van heerlijke en gezonde cafeïnevrije koffie, duurzaam te opereren, en onderdeel te zijn van een eerlijke keten.

Welkom bij No Rush Decaf!   

Groetjes Dave & Ynske

No Rush Decaf cafeïnevrije koffie

Onze focusgebieden

Gezond

Koffie is goed voor je, cafeïne niet. Door decaf koffie te drinken profiteer je van de gezondheidsvoordelen van de koffieboon, zonder de nadelen van cafeïne.

Duurzaam

Wij willen onze impact op het milieu minimaliseren. Dus zoeken we naar oplossingen om zo duurzaam mogelijk te opereren. Van koffieverpakking tot serverlocatie.

Eerlijk

We willen dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen. Door in gesprek te gaan met partijen die lokale connecties hebben, kunnen we onze impact hierin in de toekomst te vergroten.

Kwaliteit

Een missie hebben is belangrijk, maar uiteindelijk wil je gewoon een heerlijke kop koffie. Punt.

Wie zijn wij

Ynske

Ynske is zich de afgelopen jaren steeds meer gaan verdiepen in voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ze wil graag meer bewustzijn creëren over het belang van goede voeding. Met No Rush Decaf hoopt ze mensen bewust te laten worden van de gezondheidsvoordelen van decaf koffie.

Ze gelooft volledig in de kracht van sociaal ondernemen. Een eerlijke keten is dan ook belangrijk voor haar. “Ik wil weten of de werk- en leefomstandigheden van ‘onze’ koffieboeren goed zijn. Dan moet je daar natuurlijk heen. Dit is één van de voordelen van een koffielabel starten.”

Oprichters No Rush Decaf

Dave

Dave is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, nieuwe methodes, en nieuwe bestemmingen. Nog niet zo heel lang geleden is hij overgestapt op decaf koffie. En nu wil hij niet meer terug. “Je merkt dat je lichaam veel stabieler is over de gehele dag. Je zit in een constante flow in plaats van de ups en downs die je met cafeïne kan ervaren.” 

Tijdens zijn studie heeft Dave veel interesse getoond in sociaal ondernemerschap. Met No Rush Decaf zet hij een eerste stap in het bijdragen aan een beter bewustzijn van gezondheid en natuur.