Mountain Water Process toelichting

Wat is het Mountain Water process?

Mountain Water Process is een methode om cafeïne uit de koffiebonen te onttrekken zonder gebruik te maken van chemicaliën. Mountain Water gebruikt het Green Coffee Extract-principe maar heeft een net iets andere methode ontwikkeld. Daarnaast gebruikt deze methode enkel water dat afkomstig is van de hoogste berg in Mexico: Pico de Orizaba. 

Het proces van Mountain Water

  1. Nadat de groene, ongebrande koffiebonen zijn gewassen, stomen de bonen kort voor zodat de bonen opzwellen. Cafeïne trekt makkelijker en sneller uit opgezwollen koffiebonen.
  2. De ongebrande koffiebonen weken vervolgens in het bergwater op een bepaalde temperatuur, hoeveelheid water, tijd en druk. Hierdoor trekken alle aroma’s, oliën en cafeïne uit de koffiebonen en in het water. Het water met al deze stoffen heet het Green Coffee Extract (GCE).
  3. Koolstoffilter filteren 99,9%% van de cafeïne uit het GCE,  zonder de oliën en aroma’s uit het GCE te filteren.
  4. De koffiebonen worden vervolgens weer toegevoegd aan het cafeïnevrije GCE. De juiste omstandigheden (in temperatuur, hoeveelheid water, tijd en druk) zorgen ervoor dat oliën en smaken uit het water trekken en in de koffiebonen worden opgenomen.
  5. Nadat de cafeïnevrije koffiebonen zijn gedroogd, zijn ze klaar voor het branden.


Reactie plaatsen