Blog

Cafeïne als oppepper? Oeps! Dit doet het écht met je lichaam.

Heb jij koffie nodig om wakker te worden? Of om de middagdip tegen te gaan? Dan is er meer aan de hand dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Lees gauw verder om erachter te komen wat cafeïne echt met je lichaam doet... Cafeïne blokkeert een beschermingsfunctie voor je brein Meerdere breinfuncties worden beïnvloed door cafeïne, waaronder slaap. Cafeïne blokkeert het stofje andesonine in je brein. Andesonine is een signaalstof in je lichaam. Zie het als een stof die een boodschap komt vertellen aan je brein.  Andesonine wordt richting je brein gestuurd wanneer je brein langdurig actief is geweest in een waakzame...

Hoe werken chemisch-vrije decaf methodes?

Vraag jij je af hoe chemisch-vrije decaf methodes eigenlijk werken? Mooi! Want dat leggen we je kort en krachtig uit in deze blog. Twee chemisch-vrije decaf methodes The Swiss Water® Mountain Water Process Wat is het verschil tussen de methodes? Twee chemisch-vrije decaf methodes Er zijn twee soorten chemisch-vrije decaf methodes: The Swiss Water® & Mountain Water Process. Beide methodes gebruiken eenzelfde principe: de koffiebonen onder bepaalde omstandigheden laten weken in water. Daardoor trekt cafeïne uit koffiebonen. Maar wat is het verschil tussen deze methodes? En is de één beter dan de ander? The Swiss Water® The Swiss Water® maakt dankbaar gebruik van het zogenoemde Green...

De wetenschap over cafeïne tijdens zwangerschap (en borstvoeding)

Eén van de eerste onderwerpen die je tegenkomt bij het zoeken naar de risico's van het nuttigen van cafeïne, is zwangerschap. Al sinds 1974 wordt aangeraden om cafeïne te beperken of niet in te nemen tijdens zwangerschap. Het effect van cafeïne zou namelijk gezondheidsrisico’s voor de foetus met zich meebrengen. Maar waar is dit advies op gebaseerd en hoe denkt de wetenschap daar eigenlijk over? Cafeïne en de foetus Cafeïne en borstvoeding Niet-schadelijke hoeveelheid cafeïne Producten met cafeïne Conclusie Cafeïne en de foetus Het is een feit dat cafeïne via de placenta wordt doorgegeven aan de foetus1,2,3. Dat komt omdat de foetus is nog niet in...

Cafeïnevrije koffie mythes onder de loep

Cafeïnevrije koffie was lang het buitenbeentje in de koffiewereld. Koffie stond bekend als dé energiegever vanwege het stimulerende effect van cafeïne. Zonder cafeïne geen extra energie, en daarmee zou koffie z’n waardevolle functie verliezen. Nu zien mensen dat gelukkig anders. De koffiebeleving gaat verder dan slechts die ene ‘energy boost’. Want het vormt een belangrijk onderdeel in onze sociale bezigheden ("koffietje doen?"). Die verandering komt misschien wel door de verbeterde kwaliteit van de afgelopen jaren. Voor de liefhebbers valt een kop koffie in ieder geval niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. En daar lijkt cafeïne lang...

Dit is waarom decaf koffie de trend zet

Lang werd cafeïnevrije koffie gezien als een ‘slap aftreksel’ van het zwarte goud. Gelukkig ontdekken steeds meer liefhebbers van koffie de (gezondheids-)voordelen én sterk verbeterde kwaliteit van cafeïnevrije koffie. Wij leggen je aan de hand van vier voordelen uit waarom decaf koffie de trend zet, en waarom het ook voor jou een goed idee kan zijn. Wat is decaf koffie eigenlijk? Niet langer de negatieve lichamelijke bijwerkingen van cafeïne Wél de gezondheidsvoordelen van koffie Geen afkickverschijnselen Wél de vertrouwde koffiesmaak Wat is decaf koffie eigenlijk?  In tegenstelling tot wat de naam zegt zijn decaf koffiebonen nooit 100% cafeïnevrij. Vergelijk het met alcoholvrij bier dat een minimaal...

Waarom een decaf koffiemerk

Welkom bij het begin van No Rush Decaf. Hier lees je ons verhaal, het waarom van No Rush Decaf. Waarom we de keuzes maken die we maken. Onze inspiratie, overtuiging en ons bestaansrecht. Eén Een tijd terug ontdekten we de voordelen van cafeïnevrije koffie en ervaarden het summiere decaf aanbod in winkels en horeca. Dat moet toch beter kunnen, dachten we? We waren dan ook blij verrast toen we ontdekten dat er tegenwoordig goede decaf processen zijn. Nog blijer werden we van de natuurlijke methodes waarbij de cafeïne op basis van water in plaats van chemicaliën wordt verwijderd. En dat niet alleen,...